Het leven is behoorlijk duur, en de prijzen lijken maar te blijven stijgen. Het is daarom slim om te besparen waar het kan. Ook in je dagelijkse bezigheden kun je meer sparen dan je vooraf wellicht denkt! Met deze tips helpen we je op weg.

Minder buiten de deur nuttigen, meer thuis

Haal je vaak eten of drinken buiten de deur? Een broodje to go. Of een koffie bij de koffiezaak om de hoek. Hoewel het verleidelijk is, tellen de kosten al gauw op. Maak liever meer thuis! Met een goed koffiezetapparaat kun je heerlijke koffie zetten. Zeker als je een goed merk kiest, zoals illy. Als je dat bakje koffie thuis met een beetje liefde en aandacht zet, smaakt ‘ie net zo goed als buiten de deur. Misschien zelfs nog wel lekkerder. Of ga juist voor gemak, met Nespresso bijvoorbeeld. Maak er verder een gewoonte van om thuis je maaltijden te bereiden – of het nu om ontbijt, lunch of diner gaat.

Besparen met boodschappen

Je hebt natuurlijk boodschappen nodig om dat eten en drinken te kunnen bereiden. Hier kun je flink mee besparen. Ga je op het moment (vrijwel) dagelijks naar de supermarkt toe? Dan is de kans groot dat je hier relatief veel uitgeeft. Door je maaltijden te plannen en eenmaal of tweemaal per week boodschappen te halen, kun je geld besparen. Koop alleen de spullen die je echt nodig hebt. Ga ook niet met honger naar de supermarkt: dan heb je de neiging om onnodige extra’s in je mandje te gooien.

Energiezuinig leven

Energie is prijzig. Probeer hier dan ook op te besparen. Er zijn verschillende manieren om in het dagelijks leven energie te besparen. Douche zo kort mogelijk, en probeer de douche eens een paar graden kouder te zetten. Laat de verwarming niet aanstaan in een kamer waar je niet te vinden bent. En zet de verwarming niet te hoog, maar trek liever een trui aan. Zet tv’s en laptops uit ’s nachts: dit is zuiniger dan de sluimerstand. Was alleen als de wasmachine helemaal vol zit. Draai dus liever geen halve wasjes.

Goedkope vakanties boeken

Voor veel mensen is de vakantie best een kostenpost. Toch kun je eigenlijk ook heel goedkoop op vakantie gaan! Probeer eens een camping uit in plaats van een hotel. Maak op reis ook af en toe zelf eten, zodat je niet dagelijks veel geld kwijt bent aan restaurants. Ga op de plek van bestemming op zoek naar gratis activiteiten. En boek tickets voor het vliegtuig of de trein zo vroeg mogelijk: dit is vaak goedkoper.

Fiets in plaats van auto of openbaar vervoer

Reizen met de auto of met het openbaar vervoer is vrij prijzig. Pak daarom liever de fiets op afstanden waar dit mogelijk is! Of de benenwagen, dat is ook een optie.

Spullen doorverkopen die je niet gebruikt

We hebben thuis allemaal spullen die we niet gebruiken. Verkoop ze door, via Markplaats bijvoorbeeld. Een ideaal extra zakcentje!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen